Wahhhh…sedapnya!

“Wahhhhh…..Sedapnya!!!’

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani…

Ape yang korang ingat sedap? Hahahaha!!! Hari ni ‘keseorangan’ dan ‘kesepian’ lagi. Sahabat-sahabat ada sibuk bekerja dan ada yang pulang ke rumah. Buntu. Runsing. ‘Blurr’ dan ‘melilau’. “Mau makan apa ya? Kayaknya malas dech mau kluar mencari makanan. Mungkin bisa aja ajak zarina bungkus atau McD Delivery??? “ bisik aku dalam hati. Berangan konon nak kawen dengan orang kaya Indonesia..hehehe Aku pun SMS Zarina ” Lapar lah Zar 😦 . Online ea..” Menunjukkan aku suruh dia online untuk bincang-bincang nak makan kat mane… Sekali Zarina call. Terkejut aku… “Sorry nis, ayah aku datang melaka tadi amek aku. So aku on the way balik N.9” arghhh~!!! Kecewanya… 😦 Dengan badan yang ala-ala ‘lembik’ dan ‘lemah’ tiada lagi tempat bermanje… Adehh~

“Ni tak boleh nieh! Mati kebuluran aku kang..hurmmm” Dengan tulang empat kerat nie, aku gagahkan untuk drive pg dekat 7e untuk membeli bubur segera. Sampai kat sane..ehh! Dari aku pegi beli bubur segera, baek aku pegi ‘Drive-Thru’ beli Bubur Ayam McD. Sampai dekat McD Ayer Keroh. Ya Allah! Subhanallah! Ramainya orangggg…. barisan ‘Drive-Thru’ pun sampai ke kuar jalan. Yang beratur kat dalam, Nauzubillah! Lagi ramai… Ohhh..baru teringat! Tahun Baru rupanya… ape lah sangat yang ada pada tahun baru? Maal Hijrah tak nak plak berpusu-pusu sambut. Hurmmm…

Hampir setengah jam juga aku tunggu kat ‘Drive-Thru’ tue.. Akhirnya,kini aku berada di bilik. Sambil menikmati rezeki yang tuhan bagi. Alhamdulillah..Anyway, first time makan bubur McDonald sebenarnya..tu yang teruja cikit. Wahhh…sedapnya! 😛

“Wahai orang-orang yang beriman, makanlah diantara rezeki yang baik-baik yang Kami berikan kepada kamu dan bersyukurlah kepada Allah, jika benar-benar hanya kepada-Nya kamu menyembah.”
[Surah Al-Baqarah:172]

~ by yakeshi on December 31, 2008.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: