Amanah Itu Berat…Subhanallah

Amanah Itu Berat Dari Abdur Rahman bin Samurah r.a katanya:”Rasulullah s.a.w bersabda kepadaku:”Hai Abdur Rahman! Janganlah engkau meminta-minta hendak jadi pembesar negara kerana jika engkau jadi pembesar kerana permintaan, tanggungjawabmu akan besar sekali. Dan jika engkau diangkat tanpa permintaan, engkau akan dibantu orang dalam tugasmu.” (Muslim)

Amanah itu berat. Benar…Aku dapat forward msg dari seorang abg senior di dalam YM. Arghhh~!! Tersedarku dari angan dan leka. BERAT! BERAT! BERAT! Sejak minggu orientasi hingga la nie aku sibuk memanjang. Terlupa pada prioriti aku dengan STUDY. huhuhu…Tapi Alhamdulillah, sesibuk mana pun aku masih boleh jenguk family aku. Sebut tentang amanah, aku boleh ke pikul amanah nie? Aku pegang 2-2 HICOM dalam persatuan yg berbeza. Huhuhu…mesti diorang kata aku giler kuasa. Giler pangkat….Tuhan bantu aku. InsyaAllah aku akan cube mengimbangkan diri aku dengan kedua-duanya dan tak lupa juga untuk study aku. Aku Boleh! I Can Do It! InsyaAllah. 🙂

Oklah..saje nak mengulas…banyak documentation nak buat. Nampaknya tido lewat gak lah malam nieh…huhu.

Wasalam 🙂

~ by yakeshi on July 25, 2008.

2 Responses to “Amanah Itu Berat…Subhanallah”

  1. insyaAllah..Allah akn membantu setiap hambaNya…byk2 berdoa…dan akk akn sentiasa bersama anis…

  2. Tq soo much akk! i noe that yo will always there for me. Sisters!!! 🙂 p/s:cayang akak!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: