Can I pass ‘away’?!

Bismillahhirrahmannirrahim…

Dengan nama Allah Yg Maha Pemurah lagi Maha menyayangi. Lame benar sy tidak meninggalkan jejak didalam blog yg serba indah ini. Ape cerita tentang blogger-blogger ini pun tidak diketahui. Syukur selamat juga akhirnya saya dapat menepis segala peperiksaan-peperiksaan dengan baik..Alhamdulillah. Last post berkaitan dengan Rakan Muda Wawasan Desa 2007 yg begitu mendatangkan impak yg mendalam pada aku sebagai pemimpin operasi Rakan Muda Wawasan Desa. Oh ye, 2 minggu lepas jugak aku pergi interview dekat Kementerian Belia & Sukan, Putrajaya untuk jadi salah satu calon sukarelawan Rakan Muda IPT Antarabangsa yg dilangsungkan di Kemboja pada bulan hadapan. Nmpaknya takde rezekilah aku kali nie… mungkin ada hikmahnya InsyaAllah.

For the pass one month aku dah melupakan dia dan menganggap semua tu nightmare, tak sangka sebenarnya bukan ssh untuk aku cari pengganti dia. Entahlah, terasa takut, seram dan tak dapat lagi aku nak sukakan seseorang tue. Tapi aku ttp admire pada sorang nie lah..hahaha gatal jugak aku nie. Syukur Alhamdulillah tuhan banyak permudahkan pekerjaan aku yg lepas-lepas. Sayang aku pada Sekretariat Rakan Muda MMU semakin melimpah-limpah…. entahlah kadang-kadang orang tanya, ape bestnyer berpersatuan?? Benda tu sgt subjektif…susah kadang-kadang nak ckp. Tapi pada aku persatuan tu “My Passionate”  sumber inspirasi aku. Kalau kita berpersatuan ramai org kita kenal..macam-macam kerenah. Kat situ membuatkan aku belajar tentang kehidupan, tentang perangai manusia. Maklumlah aku nak jadi Doktor Sakit Jiwa mak aku lak tak bagi. Dia suroh aku amek LAW… huhu Kan best klu tgk org sembuh… walaupun secara dasarnya ku tak bleh jadi doktor coz takot ngan darah…huhu

Oh yerr…sebut pasal darah, semalam aku pergi derma Main Hall nak derma darah, punyerlah semangat sekali nurse tu kata kau ngan jaja tak cukup zat besi. Hah?! Wakaka…. so funny. Huhu~! Kalau Jaja aku boleh terima lagi, tapi aku nieh…huhu Maybe adalah tu sumthing wrong. Oh yer..actually baru lepas mkn dgn my father kat warisan td… Oh My GOD!!! Tak sangka boleh terserempak dgn org yg aku admire selama nie…huhu Tak tau kenapa jd tak keruan. Sejuk gila, nak mkn pun terketar-ketar…huhu Aku dah cube mohon pd tuhan agar hati aku dan dia dijauhkan. Tak nak lah tanggung penderitaan menyukai org laen..huhu yang lagi tak best org tu cam bg harapan jerk. Lagi terseksa….anyway malas nk fikir. Yg paling penting pelajaran dan komitmen terhadap persatuan kena seimbang. Biarlah masa yg berbicara; dipangku wajah yg lalu dan aku telah jemu… [InTeam-Ku Serah Cinta Ini] Huhu…

Anyway..dah banyak sgt merepek nie. Hopefully semester nie “I am a good starter & a good finisher” InsyaAllah… Ameen. Semoga hari-hari yg mendatang bg aku selepas nie lebih baek dari hari esok. Wasalam.

Advertisements

~ by yakeshi on November 30, 2007.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: