Kerana Cinta :)

Cinta itu cahaya sanubari
kurniaan Tuhan fitrah insani
dan di mana terciptalah cinta
di situ rindu bermula

Cinta itu tak pernah meminta
tetapi memberi sepenuh rela
rasa bahagia biarpun sengsara
berkorban segala-gala..

InTeam & Mestica – Kerana Cinta

Dengan Nama Allah yg Pemurah lagi Maha Mengasihani…

Ape nak merepek yerk??! hurmm..hari nie hari isnin. Maklumlah kelas isnin aku akan start seawal 8pg. Adehhhh~!! Tu yg lemah tu…huhu tapi tak lah lemah sgt. Aku kena rajinkan diri weih..kalau tak mampos aku kena bar~!! Esok actually ada aktiviti Gotong-royong kat Machap anjuran Kementerian Belia & Sukan ; Dato’ Azalina ada sekali…ikot hati mmg nak pegi sgt-sgt tapi aku fikir-fikir banyak lagi keje aku yg tergendala untuk SYMPO nieh… Name jerk jaga Sponsorship, tapi aku rase akulah yg risau pasal semua and bertungkus-lumus untuk SYMPO nieh…bengang gak kalau bnda nie tak mnjadi.

Hari nie aku dapat berita yg agak menyedihkan jugak lah. Dia melibatkan nilai ukhwah yg terjalin antara aku and member aku dan aku terlibat sama. Benda nie kecik jerk kot sebenarnya…cume agknya diorg tak dpt fikir ngan matang. Takde masa aku nk fikir psl bnda remeh-temeh nieh. Banyak lagi kot kerja aku. Tapi aku tadi sempat gak lah menumpahkan air mata aku coz bukan saje masalah yg tue berlaku, tapi mcm-mcm masalah kot yg dtg…dugaan. Semua nie aku terima dgn hati terbuga kerna ku tau, Allah takkan uji hambaNya jika dia tau hambaNya tidak mampu. Cume kita jerk; cara kita adapted and interpret the test of life camne…🙂

Semalam hari ahad family aku dtg Melaka. Kebetulan mama & abah ada hal kat KL so dia dtg melawat aku. Aku pun dah bitaw mama nak cari baju Dinner IU. Mak aik..semalam je dah habis nearly RM300.00 untuk baju dinner tueh…huhu~ Seran gak lah dgn harga dia…kalau boleh nk beli baju plain jerk..tapi mama beria-ria suroh wat camtue. Oklah mama..I TRUST MY MOTHER’s Choice😉 Hari sabtu pulak Anniversary Mama & Abah yg ke-21 so sambut kat sini sekali. Semoga Mama & Abah panjang umor and dimurahkan rezeki. Kami sayang mama & abah kami sangat-sangat. Tanpa mereka siapalah kami🙂

Anniversary Cake Mama & Abah😉 Happy 21st Anniversary~!!! 

Hurmmm…tadi baru lepas meeting SRM. Terpilih untuk menyertai kem INDUKSI ( kire cam kursus kepimpinanlah ) selepas menghadiri temuduga haritu. Aku melangkah satu lagi proses pembaharuan dalam hidup aku. Habislah lepas nie serious aku busy giler. Sampai kan mama kate ” Nak jumpe anak pempuan mama sorang nie mengalahkan mama nak jumpe Perdana Menteri ” hahaha..aku leh gelak jerk..cian mama I Will Always Love You Mama😉 Forever & Always. Hurmmm..esok mlm ada meeting SYMPO & Komiti Dinner IU..huhu~ Aku rase hampir setiap mlm aku akan berada di kampus melakukan kerja-kerja huhu…

Oh yer😦 tadi aku jatuh tangga…Ya Allah sakitnyer Subhanallah~!!!!! Sabor jelah…dah bengkak dah nie, esok confirm biru..😦 cedey weihhh~!! huhu…oklah..aku dah ngantuk nie. Jam pun dah tunjuk kol 3pg..huhu~ Lewat benar nieh. Semoga esok akan lebih ceria dan bermakna buat aku..InsyaAllah😉 Salam .

~ by yakeshi on April 10, 2007.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: