50 Tips Pikat Hati Lelaki…=P

50 TIPS PIKAT LELAKI

1. Sentiasa tersenyum dan jangan bersikap sombong apabila berinteraksi dengan mereka.

2. Pandai memasak adalah ciri-ciri utama mengapa lelaki mudah terpikat dengan anda.

3. Berpewatakan menarik mampu menarik minat mereka.

4. Jujur dan sentiasa merendah diri.

5. Lakukan apa yang dia suka dan jangan lakukan apa yang dia tidak suka.

6. Mempunyai bentuk badan yang menarik (terpulang kepada individu).

7. Mempunyai tingkah laku yang baik dan lemah lembut.

8. Pandai dalam memainkan peranan sebagai seorang wanita ketika berada di samping lelaki yang anda minati.

9. Jangan terlalu mengongkong.

10. Ketika berinteraksi dengan mereka jangan lupa gunakan bahasa tubuh yang anda ketahui seperti mata dan tangan.

11. Jaga cara pemakaian anda, seksi atau tidak terpulang kepada lelaki yang anda minati.

12. Sering memberikan kad ucapan buat si dia yang kamu minati untuk ‘plan’ pertama memikat dirinya.

13. Lelaki sukakan wanita yang suka berterus terang tanpa menyembunyikan sesuatu.

14. Apabila berhadapan dengan lelaki yang kamu minati, renungi matanya dan tunjukkan sifat humor kamu. Ini adalah taktik untuk memberitahu si dia bahawa kamu boleh didekati tetapi bukan bererti kamu ini perempuan murahan dan mudah didekati.

15. Jangan bersikap selalu jual mahal apabila berada bersama mereka.

16. Bijak menyesuaikan diri dalam apa jua keadaan.

17. Tidak mudah putus asa dan sentiasa berdiri di atas kaki sendiri tanpa meminta pertolongan dari orang lain.

18. Jangan suka bercakap benda yang tidak berfaedah ketika bercakap dengan mereka.

19. Jangan bandingkan ‘dia’ dengan lelaki-lelaki yang pernah kamu kenali.

20. Menjadi temannya ketika dia susah dan senang.

21. Lelaki suka kamu menjadi pendengar yang setia dan tidak suka wanita yang suka membangkang.

22. Yang paling penting lelaki suka dimanjai dengan belaian dan kata-kata yang romantik.

23. Bunyi derapan kasut ketika berjalan juga mampu menarik perhatian lelaki.

24. Lelaki tidak suka jika kamu memakai mekap yang terlalu tebal.

25. Mengetahui bila hari lahirnya.

26. Menghormati dirinya, keluarga dan teman-teman yang rapat dengannya.

27. Bersikap matang dalam tutur-kata dan tingkah laku. Lelaki tidak suka wanita yang bersikap terlalu kebudak-budakan.

28. Agresif.

29. Jangan terlalu ‘excited’ ketika bertemu dan berbual dengannya. Contohnya berbual terlalu lama di telefon untuk perkenalan pertama.

30. Jangan terlalu bersikap ‘kelakian’ dan ganas dalam pergaulan.

31. Jangan terlalu menunjukkan bahawa kamu ini terlalu baik dan ‘perfect’.

32. Jangan perasan bahawa kamu ini mempunyai paras rupa yang jelita.

33. Sentiasa memegang prinsip sederhana dan tidak boros di dalam perbelanjaan.

34. Bersikap keibuan adalah antara tips yang perlu kamu titik beratkan.

35. Sentiasa bercakap lembut dengan mereka.

36. Ketahuilah mereka ini adalah golongan yang terlalu sensitif dan suka akan kelembutan apatah lagi dari seorang gadis.

37. Kenali siapa dirinya sebenarnya sebelum kamu memulakan langkah untuk memikat.

38. Lelaki sukakan wanita yang suka menjaga kulit. Jangan biarkan wajah kamu dipenuhi jerawat batu!

39. Aset penting bagi kamu untuk memikat lelaki adalah mata, punggung dan gaya langkah kamu yang kemas.

40. Jangan bersikap terlalu kuno.

41. Bertanya khabar sekurang-kurangnya dua kali seminggu agar tali persahabatan kamu dengannya tidak putus begitu sahaja. Mungkin suatu hari nanti sikap kamu yang terlalu mengambil berat mampu menarik perhatiannya.

42. Usia dan bentuk badan bukan menjadi ukuran yang penting tetapi kecerdikan, kejujuran dan tingkah laku yang bersopan-santun.

43. Lelaki sukakan seorang wanita yang beriman dan beragama namun begitu kamu tidaklah perlu terlalu alim.

44. Menunjukkan bahawa kamu bukanlah seorang gadis yang mudah dipermainkan.

45. Jangan terlalu merengek dan mengada-ngada.

46. Jangan tunjukkan kelemahan kamu ketika berada di samping lelaki yang kamu minati.

47. Lelaki sukakan wanita yang bijaksana dan matang serta mudah diajak berbincang.

48. Berjaya di dalam apa jua bidang yang kamu ceburi.

49. Tidak terlalu meminta dan jaga tata tertib kamu di meja makan.

50. Jangan terlalu over nanti lelaki akan meluat pula dengan kamu!

 

~ by yakeshi on January 27, 2007.

142 Responses to “50 Tips Pikat Hati Lelaki…=P”

  1. [...] Yakeshi | Invisible Love [...]

  2. hmm…pmpuan

  3. tentng hal nk jaga hati leleki ni mmg bleh tp pesan buat girl2 yg baik, carilah lelaki yg beriman,tau nk hargai kte n yg pntng ada jaminin hdup,kuat agama….supaya senang kte nk uruskn dia….

    • betul tu… jangan tengok luar je dalam kite tak tahu sama ada dia beriman atau pun tidak

    • btul 2..llki skrank bknnye mudh prcye sngt..ble dy taw y kite mint kt dy,mule r nk ambl ksmpatn..tp lbih baek jgn tnjuk sngt pde dy yg kite mintkn dy,6t xpsal2 khrmtan kite hilank..:-)

  4. aku sngat meminati llaki yg bernama fazil…tpi,malangnya dia dh ada yg pnya…fazil berumur 17 thun mnakala aku berumur 13 thun…aku dan fazil menatap di sekolh yg sma….skang ni aku ngah windukannyaa……….
    aku nk dia jtuh hati kat aku…..
    tpi…
    caranya camne?sesape yg leh tlong aku….
    email aku ek..>>tara_dylla@yahoo.com

    • cmeykom..
      hye..nuck pikat atie fazil erk???sngnyer..tpy jgn trlalu b’hrp sgt..first,awk kne sent suwat kart dye..awk kte yg awk ske kart dye..pas 2,tlis larh ayat2 yg romantik..kasi dye cair pnye!!!

      • skang ni mane ada gna suwat….2 zman skola2 bole la…kalo suke seseorg jumpa die n luahkan ….i2 lebh better

      • entah r..
        men srat2 2 zman kuno r..
        skunk da zman moden..
        luah kn je r..
        tp dak laki 2 kn da ada awex so x pyah la kcau..

      • ala kite cube guna surat dulu lepastu baru kite luah kan perasaan tu amacam boleh guna tak??????

    • meminati ssorg tue x salah tp kita x bleh pakse org ska kt kita.. klu kita nak pilih bf biar la dia yg syg kita,sb nty klu dia tggal kita x lah terasa sgt. better fasha kaji backgrd dia dlu k. dia dah brpunyer kle blm. n pastikan fasha gna aset yg fasha ada k. i mean klu fasha cantk gnakan kecantikan 2 bg lelaki cantik 2 bonus taw.

  5. Salam,
    adek masih mude. baru 13 tahun. Waktu buat adek masih panjang. Pada pandangan akk, adek fokus dulu more on study k. LOVE is not EVERYTHING, but it is SOMETHING. :)

  6. Aku pun pernah sukakan lelaki gak..tetapi aku yg amik langkah nak berkenalan ngan dia dulu..Aku dah tgk mamat ni dah lama…masa mula2 aku masuk belajar wat degree….Selepas 2 tahun aku duk aim dia…aku pun ngan berani habaq kat dia…aku nak kawan ngan dia..tau apa jawapan dia..”minta maaf x berminat”…..Ok..frust tu ader tp kureng sikit laa…hampir setahun kemudian..aku cuba lagi wat kali ke-2…nk tgk laa dia ingat aku ker tak..dia x ingat…ok..aku call dia nak tya soalan yg sama kat dia…jawapan dia..x ku sangakakan…dia sudi..yg sakit ati tu..pasai aper lepas 2 jam aku call dia n dia setuju dia cakap kat aku balik ” minta maaf x berminat”…jawapan yg sama aku dapat..aku nak minta pendapat korang semua laa…lelaki ni ok ker tak ok….posing kepala…Tolongggggg erkk…

    • emmm,ak rase laki 2 dah ade someone coz mybe die ngah tension n tak tau jwapan ape yg sesuai.xpyhlah layan laki cm2,laki yang lain ade lagi.xrugi pun xdapat die.cukuplah kita setakat knl die.

    • klu ko nak tahu laki ni bajet hdsem je klu ckp mcm tue kt ko. tp bkn sume laki mcm tue taw.hehehehe sesetgah yg sengal jeer. ko cari je yg lain kalu dia btl2 e-clz dia rxkan ckp x minat skurang2nye dia sya sory coz xdpt tma ko ats sb2 ttntu n tma ko sbgai kwn. sb dia nak jga hati ko

    • ok..
      kalau macam tu carik lelaki lain

  7. aq mula sedar bile bace tntang cinte sbnarnye..aq tkut utk becnte….walupun sblum ni lum brcnte…aq hrp sesorang yg hdir dlm hti ini sorng yg dpt mnrime aq seadanye

  8. mekum…aku ngah frust bercinta….aku terlalu sayangkan dia…pnah jumpa family aku…tapi jodoh kami xkemana…..aku betul2 frust..tapi aku akan cuba untuk tawan hati dia kembal….give me advice

    • aii fiqa..
      niy aku eyra..
      urm..
      bole kta knal..??
      ko ada wt something ke dgaN BF ko..??
      kalo ko x wat pape asal dye mntak break ngan ko..??
      salam perknalan..

    • mmg akit kan tp dah korang xder jdoh kan??? ko blh lupakan dia. aq jamin asalkan ko ade pganti. mesti ko leh lupakan dia

  9. Salam,

    Kepada Kak Ruhi :

    Pada pandangan sayalah, lelaki tue hanya nak mainkan perasaan akak. Dia macam tak ikhlas nak berkawan. Biarlah akak, carilah yg laen. Mungkin yg akak akan dapat lebih hebat kot dari dia. Hahahaha…lagipun kita sebagai perempuan kena jual mahal skit. Biar maruah kita tinggi. Tunjukkan pada lelaki yg kita bukan sembarangan. Boleh hidup tanpa mereka dan boleh berdikari. Jangan sampai kaum adam pijak kepala kita. Maaf, saya tak bias pada kaum mane-mane cume kadang-kadang wanita kena bangkit perjuangkan hak kita daripada ditindas dan dipandang rendah. Semoga kita semua dapat menjadi anak, isteri dan ibu solehah yg terbaik :)

    Kepada Haru :

    InsyaAllah, saya doakan awak dapat insan yg terbaik yg dapat menerima diri awak seadanya. Saya pun merasakan yg sama. Cinta bukan hubungan fizikal semata-mata. Andai Haru rase fizikal haru yg menghalang, ayuh! kita mulakan hidup baru. Bangun! kita perlu berubah. Saya pun purlu berubah :). Semoaga haru bahagia dunia akhirat :)

    Kepada Kak Fiqa :

    Saya pernah mengalami peristiwa yg sama dengan akak. Walau secara dasarnya saya masih muda, tapi siapa tahu pengalaman masing-masing. Pada sy, sy redha pemergian dia. Setelah ditimbang-tarakan mungkin Allah akan bagi kita insan yg lebih baik dan sesuai dengan diri kita. Sentiasalah berdoa InsyaAllah. Kalau akak terlampau cntakan dia sampai tak boleh nak buat kerja, doa pada tuhan, moga dijauhkan virus Al-isyq dan perdekatkan MahabbahNya dalam diri. Untuk buang perasaan pada dia selalulah amalkan doa ini :

    ” Jika benar dia milikku, dekatkanlah hatinya dengan hatiku; jikan dia bukan milikku damaikanlah hatiku dengan ketentuanMu”
    InsyaAllah tuhan akan kabulkan doa hambaNya.

    |:Ya Allah Ya Tuhanku letakkanlah dunia di dalam genggamanku dan bukan di dalam hatiku.Ameen:|

  10. salam, ija nok join ble?….ska bc kisoh korang sumer…. ija x pnoh cple lum ni tp bln okt. thun 2007 ija ditackle sorang laki2, ija pun dop tau nape ija tersangkut ngan laki 2… tp syg pcintaan ija smpai 6 bln jer… tb2 yer nok kmbli pd ex -gurl dier…. bnci nyer ija.. tp kna trima gok… skit ngat ati ija…..tp smpai skrg ija syg ngat kat yer!!! bnci tp syg…… smpai ari ni ija arap2 dier akan kmbli pd ija…… pah smpai skrg ija xnok cinter2 lg…. ija arap2 ngan ketentuan allah plak…. but sp nok kwn ngan ija, ble sngat2… just emel ija:
    idayusnizayusof@yahoo.com.my
    …. papaiiiiiiiiiiiiiiiii

  11. ellooo…
    nice 2 meet u all…
    ermmm,
    sy ni x minat nk b’cnte2 ni…
    lgpun, sy x pandai nk b’cnte
    bg sy sume tu x penting…
    bg pandangn sy la kn,
    sy rse u all yg still study,
    baik jgn b’cnte lg…
    focus pde study…
    bak kate org…
    klau de jodoh x kn kemne… tul x???
    so, wt pe kite nk susah2 cari…
    klau dh tbe msenye, die akn dtg…
    so, don’t worry kkk…
    sy just nasihat kn je…
    t’pulangla pde dri sendri…
    fikir la yg mne t’baik tuk u all kkk…
    ermmm,
    take care for yourself kkk…
    see u again…
    assalamualaikum…
    my email… nur94my@yahoo.com

  12. hello
    saya,sudah lama tunggu dia.masa first2 tu.dia benci dekat aku.aku pun tak taulah.Aku selalu berdoa kepada tuhan.Akhirnya,dia tulis surat kat aku.Dia suka kat aku.Dia bilang dia serius,tapi aku mcm kurang percaya dekat dia,
    tapi apapun aku suka dekat dia

    syukur kepada Allah,
    sesiapa yang pernah bercinta
    kmu seharusnya bersyukur kepada Allah
    kerana ada juga,yang suka dekat kamu.

  13. aku pening aku dan kawan aku suka kan lelaki yang sama . kawan aku tak tahu aku suka kan lelaki tu. tapi aku tahu kawan aku n nak kan lelaki 2. dia selalu cerita kat aku pasal dia suka kat lelaki 2 . aku jadi runsing.tapi aku lihat lelaki tu cam tak nak ke kawan aku. sorang pun aku tak bagi tahu yang aku nak ke lelaki tu . aku harap aku dapat couple ngan lelaki tu. bye

  14. pada mulanya aku baru kenal namanya . dia suka kan kawan aku .nama kawan aku bermula ngan i. aku suka kan dia sebagai je pada mulanya. selepas itu tak tahu cam mana aku jatuh cinta ngan dia .aku malu nak couple ngan dia sebab dia adik kawan kakak aku. nak buat cam manakan . harap 2 dapat couple ngan dia.

  15. syok bce ksh korg..skrg2nye dpt bkongsi cte..emm aqa pn nk share smting ngan korg smue..aq ni jnis yang sukar didekati tp xtaw knape ps plkn, aq jd mudah bergaul n ceria..mse 2 aq lower 6,aq ditackle oleh kwn aq sndri,dye ni nkl tp xtaw la aq npe aq bleh tme dye ps 3 bln kteorg knl….kteorg jd phatian smua cz skap aq ngan dye bgai langit ngan bumi..org anggap aq tlalu baik n dye plak sbliknye…hmpir 2taun couple,rsenye da 10 kli kteorg pts n couple blek…kli terakhir kteorg pts,bln 4…n kini ps da 6 bln dye kmbali pd aq….n aq tme dye sbb aq pn msih sygkn dye……..n spjg 6bln bsendrian,aq slalu mntk pd allah seandainya dye llaki yg telah dtetapkan utk aq sjk azali,kembalikan dye pd aq………alhamdullillah allah da bg aq ptunjuk n aq yakin kami mmg dtakdirkan utk hidup bsme……..pd korg yg msih xtaw arh hbgn korg,aq syorkn spy korg bdoalah pd allah,mudah2an korg pn akn dbri ptunjuk……….love taufek 4ever……….

  16. [...] Anda mempunyai tips yang lebih dari ini? Sila hantarkan kepada kami dan kami akan publishkan ia di sini. Sumber: Yakeshi [...]

  17. emmm. klu dh buat smua tu tpi die tak pandang jugk cm ane….?

  18. Hehemmm…

    Jadi itu kunci kalian untuk menarik kami :lol:

    Oo’ oo’ kamu ketauan! :lol: Sebenarnya kami itu simple dan nggak suka neko-neko :D be your self aja dech. Jangan menutup diri kalian dgn kecantikan dan kesempurnaan semu dan imitasi.

    *kabur takut dilempar sekarung bunga mawar :mrgreen: *

    Salam kenal dari Jakarta :)

  19. ibnu2….!!! emmm…intinya wanita tu harus solehah,cerdas,terampil

  20. iya! betol berly! :D sokong kamu…hehehe

  21. sedih la aku syg bf aku..tp skrg kitorg dh cm xrapat sgt…jumpe pon kat class je..tu pon kalo dia dtg class..skrg ada sorang mamat dlm class tu rapat ngan aku..dia dpt taw nak mgamuk plak..yg dia tu sibok memanjang..xpaham btol ngan lelaki..dh 2 thn kapel..dl gatal sgt bw jumpa mak bapak dia..skrg dh mcm boring lak…xtaw cam na nak amek ati dia lg…n rapat kn balik hbgn neyh,,,sbb sayang sgt hubungan neyh….

  22. ADA BOLEH PKAI…
    AD X BOLEH PKAI SUME NIE….
    APA PUN…..
    LAYAN!!!!!

  23. Malam tadi aku merajuk, dahlah susah dapat line(dia kat Bandung outstation) Bila dah dpt line tak clear. Aku pula teruja sebab dapat line. Tetiba dia sound “cakap pelan-pelan” nadanya menusuk hati betullah. Apa lagi putus line aku nangislah. Dia memang jenis cakap camtu macam ego sikit. Sesekali tu mana boleh tahan, terguris jugak. Apa harus buat ye….

  24. hei…hei….
    cam ne lah awak nieee……….
    kite rang perempuan tu hrs nye pe-de,
    tak peduli lah kate rang laen……..
    key..

    salam kenal dari batam”,”

  25. sye sonok bce cite2 kt cney.. sye pown de pngalamn gak.. sye knal ngn mamat ney da 2thun lbey.. dye mmg cute,baik sgt2.. mse sye skit sbln,dye yg jge sye.. tp mamat ney cmbru giler.. kdg2 tnsion sye tgk.. tp mse rye thun lpas,dye mtk clash scare baik coz dye de mslh fmily.. tp hbgn kteorg still ok & lbh mesra dri couple.. sye mmg cyg giler la kt dye.. tp mggu lpas kteorg gdo & dye smpah xnk cri sye ag coz mslh ney b’pnce dri sye.. sye cdey cgt.. agk2 de pluang ag x sye blk kt dye?? hmm doa2 kn la tuk sye yerk..

  26. hmmm…
    xya la bcnte…wt srabut pale otak er…
    tp ak pn bcnte ugk…mslhnye ak pn alwys srbut gn bhave dye..kdg2 mlz nk lyn da childish bhavior dy tuh…
    yg beshnyer,aw xdpt jmpe,x6pk dpn mate,msti gado sakan…then ble a jmpe je trush ilang sume kit ati tuh..huhu trush mesre bkn men..amcm?tulah dye kt0wang,,hihi

  27. cinta e2 buta.. \
    jadi klu kapel.. pilihlah pasangan kapel yg sesuai..
    ukur baju d badan sendiri…

  28. cnok aku bace tntg kowg nie…. aku pown ada masalah gak….tp lau pew pown aku doakn yg terbaek wat korg sume….daa

  29. aku cnte..xpe..si die abai kn akuh…

  30. ~Assalamuaalikum…nm sy Atiqah.call ika jer.Ika skrg d form6 kat sbuah sek kat Parit,Perak.(klo org Parit mst tau sek ni)hihii..Ika ade minat sorg mamat nih(H).sebaya Ika.Dia ni lembut2 gentle orgnyer..Dia xhensem(mmg taste Ika xske org hensem n jambu nih.KULIT JER!!)tpdia ni tenang..n tenang gk Ika bla usha muke dia tu..(bajet arh!)

    ~1stly Ika nak citer psl Ika.Ika ni org y happy-go-lucky,prmah n agak nakal orgnyer..Hahaa!(suke buli kawan)Riaw!!!Prsaan Ika ni mmg kuat sgt nak kapel..tp bla baca kat tazkirah n dgr usrah bhw kapel tu HARAM.Ika rase nak jauhkan..tp kita kan manusia biasa..Sering dikuasai NAFSU dr ILMU..Prsaan nak kapel tu msih lagi kuat..tuk pengetahuan sume..Ika xpenah kapel sjak kuar dari rahim Ibu smpi skrg(y bila2 mase je blh masuk KUBUR nih)

    ~B’balik kpd citer..kitorg bleh dikatakan rpt..tp xmcm kwn2 biasa(blh diktkan ada affair la..)skrg kwn2 kmi pggl Ika ‘IBU’ n H ‘Ayah’..dorg ckp kmi ni ssuai sgt jd psgn hidup la kononnyer..Of coz la Ika rse srnok bla org ckp cmtu..mgkn H pun cam2 sbb dia hya t’syum dgn pnh p’hrpan..dia pun xbntah pa per pun bila dorg pggl dia ‘Ayah’ sdgkan kalo kwn2 kenen2kan dia ngan awek len dia tibe2 jer nak bengkek…tp Ika xltk hrpn tggi laa..sbb mgkn time tu die moody or ape2 laa…

    ~Ika xtau kisah cinta dia sblm ni sbb ktorg form6 kan dr sek len2 sumenyer..mgkn dia ni xpnh kapel or sdg DIMILIKI oleh ssorg..tu pun Ika xtau…tp Ika rasa dia prsn ttg prsaan Ika kat dia..sbb dia pon cam bg feedback jer..Ahaks!!mslhnya di sini ialah:- dia cam nak tggu Ika lak yg mula dlu..Ika kalo bab2 ni mmg lembab skit..Ika kalo bleh biar lah laki yg ucapkan dlu…Ika juz bt dia paham yg kita suke die jer..hmmm…

    ~tapi kan…tibe2 ade mamat nih dia dtg dlm hidop Ika..Umur dia tua 2 thun je dari Ika.baru abih form6 tahun pas..baru la rapat2 ngn dia nih..(juz fren).tapi dia ni cam teruja plak bila Ika baik2 ngan dia(n dia pun mmg baik)siap rapat2 ngan adik Ika..Ika prsn gak cara dia tu cam LAIN skit ngan Ika..(phm2 laa)..

    ~bagi Ika skrg nih…siapa cepat dia dapat..n kalo bleh Ika nak org yg betul2 bleh bg komitmen dgn Ika..(mksdnya ikatan perkahwinan) mgkin yg baca ni anggap Ika budak GATAL sbb muda2 lagi nak kahwin..tapi kalo kita berbalik kpd AGAMA..istilah ‘kapel’ ni mmg xde..ttp ‘CINTA’ ada! cume slps ‘berkahwin’…
    mgkn gak ada p’soalan ttg kehidupan slps b’kahwin kan!lbh2 lagi bagi psgn yg masih bljr..Camne nak hidup kalo tkeja??!huhuuu… Dalam Islam sndri da bagitau..’terdapat rezeki dalam sesebuah perkahwinan'(camtula kot)..di mana Allah akan m’bantu psgn yg berkahwin scra Halal ni dalam khdupan berumah tangga..sbb psgn ni da bt satu Ibdat..(KAHWIN tu kan IBADAT..)

    Dan Ika skrg agak pelik..skrg ni ape motif Ika nyembang pnjg2 kat sini?! Nak bercerite ker?gitau masalah ker?! or nak berdakwah??!
    huhuuuu…
    Pikir2kan dan selamat beramal….

    kalo nak borak2 ngan Ika yg giler2 basah nih…
    juz bagi mesej kat raziqa1790@yahoo.com ek…
    wanita amat digalakkan..
    ASSALAMUAALIKUM

  31. kelakar plk bce ksh ruhi..hehe.. simpati pn ada..nway tahniah ruhi cz brani n leh trima kptsn laki tu..
    kmbang bkn sekor ruhi..

  32. slm….sitti nak join skali leh….

  33. sape2 nak friend sitti leh la add kat mail i..princess_sweetgurl88@yahoo.com.my

  34. pin..pin.. tumpang lalu, klau pompan gedik nk lain X?

  35. askum korank sume..urm..mntk tlg ckit?aku dh cpl dgn laki yg nma ‘A’..tp dlm msa yg sma aku ada kwn baek dgn laki yg nma ‘D’..tp lma2 hati aku mcm suka kt ‘D’..dia baek,caring n mcm2 lg..yg c ‘A’ nie mkin lma mkin ngada2..slalu jelez,emo x tntu psl n tduh tnpa ada bukti..2 buat aku mkin fed up n mluat ngn dia!n aku rs ‘D’ pown ska kt aku..tp still x dgr apa2 lg dr dia.tiap2 ari aku tggu dia tp still x dak apa2 lg.. prlu ke aku tggu ‘D’ n clash jer dgn ‘A’?or lpakan ‘D’ n truskn relationship kitorg?really2 confused deyh!plz help me!:(

    • ‘A’ ngade2..
      kalau saye ..
      xde la ..
      saye x bole tgk lelaki ngade2 ..
      meluat je ..
      ee!
      saye rase awk patut clash ngn ‘A’ n awk tggu ‘D’ ..
      hmm ..
      okay!!
      tu pun law awk nk la ..

      • aku se bek ko break ngan ‘A’..
        coz skap dye 2 wt sume pmpuan x ska r..
        mang la ‘D’ 2 x luah kan prasaan..
        mybe die malu agak nye..
        sabar la erk..

  36. knpa lpas date then laki tu trus snyap jek..tu tanda dia x sk kite ke?

    • Salam,
      Ultra violet.
      Kalau nak tau org tu suke kita ke tak..
      kita pakai formula ‘go, stop & wait’

      Kita pergi dulu dating dengan dia,
      stop msg /call dia
      and the wait for his msg /call.
      Kalau dia ada msg & call within the nearest period maksudnye dia berminat dgn kita.

      Tapi kalau dia diam jerk.
      adalah yg tak kena tue..
      huhuhu~

      so buat bdoh jerk.
      Kumbang bukan seekor! ;)

    • mang arr..
      kalo die dah x jumpe ngan kita 2 mkne nye die x ska kn kita rr..

  37. “Kita pergi dulu dating dengan dia,
    stop msg /call dia
    and the wait for his msg /call.
    Kalau dia ada msg & call within the nearest period maksudnye dia berminat dgn kita”

    ayat2 ni memg sesuai menggambarkn keadaan sy skng..
    coz dia yg nk knal apapn biar dia mula dl..
    tp mslhnya dia minat tu sbgai apa?
    then apa cite plak bila da plan nk hang out together then dia cancel last minute..just say sori kat msg..why not give a call..
    cam rs dia nk main2 jek..
    so that wat sy fkir minat dia tu cam bole dipersoalkn jek..

  38. Macam kenal la formula Go, Stop & Wait tu… hm..
    anyway, I’ll go straight to the point. I’m a guy.
    i just read the stories here and i find them to be so funny.. hahaha

    why do you girls care so much about the details?
    Just jump in and do it la if you want to.
    Sure, there are lots of guys with different taste.
    but if you wait, then you wouldnt know which one is the right one.
    sometimes, its not the case of want but the case of need.
    the best is both in one package.

    Dont think about it too much la..
    You can read and practice these tips,
    but in the end, it is the same as putting up a front.
    Just be urself and wait for him to come la..

    Tips like these are the ones that will be forgotten after some time. Dont rely on it too much. Sure, there are some you can practice with but dont get carried away.

    Life’s good when you’re still single.
    So enjoy it while you still can.
    Thats why some guys dont want to be in relationship this early in life.

  39. By the way, in your latest entry, you wrote that you found the guy that you claim and i quote “the right one”. so what is the definition of that term? and what does it contribute to?

    If the idea of “the right one” is commonly accepted, then you dont you share with us the reasons on why he is “the right one”?

  40. thanks for 159 bout ur opinion..
    tp tu adalah pandangan drpd seorg laki..so commonly they dont care so much bout details for each issue esp. love..just pretend all the action will be easy as a,b,c…tp bg sorg prempuan..mostly will think like me..some of them care bout sincere..but from my experience i still agreed with what u wrote..yup!! when lady get first love, they will ignore all the details..why??? sbb prmpuan ni bfikir dgn perasaan dl then mind come later..excited la tu maksudnya..but when clash then try for the new love i berani bertaruh most of the lady will care bout the details..intention that guy itu utk bkwn akan dipersoalkn..but u need to be remember all this still depend pd prempuan tu jgak mcm..bg prmpn yg stia they will looking for the guy yg bole jd suami and ayah pd anak2 yg dikandungkn 9 bln..so u still think moral of this story still funny??ada reason why the details so important..tp x tau la kalo u sk type yg dont care bout that..that girl u mst be careful..hnya prmpn yg knal prmpn..

  41. Dear Ultraviolet,

    Sure, those things you said are true.
    But only if you want to find a husband, not a boyfriend.
    Not all relationships will have a good outcome.
    You will go through some hardship just to find out that he’s not the one.

    Yes, it is still funny. Men in teenage years are not looking for a soul mate. You said it yourself, “the guy yg bole jd suami and ayah pd anak2 yg dikandungkn 9 bln”. There is no guarantee that the guy you are dating right now will be your husband. The purpose of having a relationship in teenage years are to find out what exactly your needs and wants of a future husband. Sure, you can have ideals, but my dear, wake up. This is reality, not a fairy tale out of the book. This is not a case where the princess found a handsome prince and live happily ever after. No, its nothing near that.

    If you are thinking by your feelings, then i suggest you try to use your brain more, because feelings are the reasons why many woman have bad relationships and failed marriages. You have to think of the future as in 10, 20, or 30 years ahead. You cannot let emotions run wild in determining your future. Guys dont think of the details because they know that the relationship is just a pit stop before getting in a serious one. Yeah, it is true. Some men are playboys and some girls are playgirls. The reason they do that is because they know its not the One. So, they play around.

    I dont know about the details of Miss Yakeshi’s boyfriend and the reasons of why he’s the “right one”, but you could ask her to tell us in here. Then you could use it as a basis for your future husband.

  42. aku rasa suma ni x le pkai daa… come on gurlz.. laki ada mcm2 plihan, contohnyer.. aku, aku ske popuan yang mekap tebal, sexy, gemox, ganaz,,….

  43. what ever iwant to say tq very much

  44. ai…snang cter arh..xpayah ekot keinginan laky2 nieh..bjet lebey…kunk dyeowg ckp kteniey SS ngan dyeowg..x payah cari cinte..bia cnte cri kte..jodoh kat tgn 2han…

  45. Inany: why thank you?

    Shiera: btul2… haha

  46. kumpulkn sbanyak ilmu sblom mengumpul sbakul surat cinta,,
    berglarlah mahasiswa/siswi sblom berglar suami/istri,,
    jejaki lah tngga univer-ct sblom menjejki tngga plamin,,
    dukunglah segulung ijazah sblom mendkung sowg bayi,,
    LURVE study be4 u LURVE somebody……….

  47. cinta itu indah, tp utk mengekalkan cinta perlu keikhlasan. pernah dianiaya cinta tp kini hidup dgn penuh rs cinta. keperitan lalu mengajar erti cinta sebenarnya!

    • Mengekalkan cinta tu memang sesuatu benda yg sangat2 sukar. Perit….lagi2 kalau org tu tak pernah sedar dan hargai segala tindakan kita.

      Alhamdulillah jika sekarang hidup awak dipenuhi rasa cinta. Semoga semuanya kekal hingga hujung nyawa. Ameenn.
      :)

  48. aii..
    wah..
    bila aku mula baca dan mangetahui tntang cinta ni..
    aku mulai b’semangat nak wat orang yg aku cinta skarang ni berasa happy je bila brada d cc aku..
    thak..

  49. kadang- kadang cinta itu handir tidak sengaja..kita x leh obsessed cinta…cinta itu hanya sementara.. ada juga selamanya….kalau kita nk menerima seseorang.. kita perlu uji…ini kerana, kita boleh tahu perangai dia, sebernanya… thanks

  50. iya…..kayaknya bener, soo thanks masukannya….
    saya akan coba… berubah untuk lebih baik, bukanlah hal buruk……..

  51. sy sgt2 meminati dea.. sy ingin dea tau perasaan ne, tp tkt kalau2 kna reject… huhuuu, help me!!!!

  52. ak ad mnat mamat nie…tp hati dye daa ad org lain…tp dyee daa putus ngn makwe dye dulu..ak syg kt dye 2..

  53. ad x tips untuk ak dpt trik mnat dye??
    help mee
    plesss

  54. aku ada seseorang yg aku minati…tp aku rapat ngan gye…tp aku tahu dye x ske aku..aku nk wat dye jatuh hati ngan aku…nk wat cmne ye???

  55. urm….asyik pompuan j yang kene….huhuhu…
    bagaimana pulak dgn laki yang ego???
    xpahamla…susah tol ngn dorang nie….

  56. ak tgh frust…ak ada sorg pakwe n lg beberapa bulan dye akan pergi belayar dlm jangka ms yg lme n so skrg ni dye nk ptuskan hbungn ak ngnb dye ats sbb tertentu..huhhh…sdih gile ase nyer cz ktaorg da bertaun knal..tlong aq………:(

  57. aq minat dia,
    aq nk luahkan prasaan aq kat dia….
    tp a tkt dia akn benci aq,
    lg pn dia dh jper owg len,aq xnk ggu hbungan dia.
    tp dlm msa yg sama aq nk .dia thu perasaan aq….
    tlg la g taw per yg ptt aq buat

  58. urm…..no coment..
    hihixs..

  59. hurm…no coment
    hihixs..:p

  60. SY ADE SORANG MEMBER NAMA DIA HAIQAL SY SUKA KAT DIA TAPI UMUR SY NGAN DIA BARU 10 THN.

  61. dari kerana mata lelaki atau wanita pasti akan jatuh cinta…nak memikat lelaki bukan ssh tp kena dengan caranya..si lelaki pasti akan perasan wanita yang ingin memikatnya..tp sumenya hanya berlaku jika benar si lelaki adalah untuk wanita ituu…hanya allah yang maha mengetahui..bergantung kepada niat kita…

  62. sye nk cbe tpi sye tkut…takt lelaki itu tidak menyukai sye….tpi klo lelaki itu tidak menyukai kte mcam mne???mesti kte jak dapat mlu…klo lelaki itu menyukai kite x pe,bt la cra apa pown ianya akan tetap menjadi milik kite (klo ada jodoh)…..tpi klo x ada jodoh bt mcam mne skali pown lelaki itu tetap tidak akan menjadi milik kite…..btul kan????jodoh kan di tangan tuhan….tpi klo kte paksa jgak untuk lelaki itu mencintai kte x ada maknenye….ianya akan tetap benci pda kite…tpi btol juak kte kne berusaha untuk mendapat kan lelaki pujaan kte……tpi sye tlah mencuba nye…ia nya berhasil…dan skarang sye mempunyai seorang cahaya mata lelaki

  63. hrmm,.. aq syg llaky nie,. dye pown cyg aq,.. tpie kdang2 aq rase mcm aq trlalu menyayangi dye.. kdang2 aq ader gax brsifat bdk2 ckit,.. huhu,…

    • huhuhu….ad problem ni….tlg sy..mcm mane nk wat bf kte gmbira???bf sy kate sy ni serius..die lak jnis y ske sakat org…sy ni pemalu..ble die sakat sy,sy cume snyum,x pn wat muke..bkn sbb x ske…tp sy malu..hakikatnye ati sy sgt gmbira die sakat sy..die je x taw ape dlm ati sy…die nk sy ceria..tp sy x taw cmne nk tnjukkn…huhu…pdahal ati ni sgt gmbira brsame ngn die…sy x nk die bsn ngn sy…huhu..lg 1 die cm nk sy bpkaian cm dak zman skg…sy ssh ckit sbb sy bkn mcm tu..huhuhu…sy nk jd pmpuan y bek..jge btasan..sy syg sgt2 kt die…cmne nk wat die gmbira ble ngn sy…?????bole bg tips x….huhu

  64. tp kenapa bila kita dh cukup lembut..dh ikut segala kehendak LELAKI ni..tp diorg still xhargai..mcm sia-sia jer segala pengorbanan

  65. lelaki ni mmg susah nak luahkan isi hatinya pd prmpn…besa la ego lelaki ni kan tinggi…prmpn ni terpaksew la mengalah…

  66. assalam..hye u all nak join lah..bez bce experience korg sume…:)

  67. assalam n hye..bez to read all of ur stories.. sy nak tnye pendapat ne..hmm..ape patut sy buat kalo ade org tu ske kat sy..tpi die x pnah jmpa sy scara reality pon..die cume tahu ttg hidup sy melalui org yg rapat dengan sya mcm kakak syala..die ske msj kat sy die dh jatuh cinta ngn syala..apala..tpi sy blas msj die dgn cara yg agak ego sy rase..pastu die ckap sy ne sombong..pastu dah x msj ngn sy dah..

  68. Assalam hai…saya yaya sekarang saya ngah buntu tak thu apa nk bt..saya sayng kan is dan saya tak sanggup kehilangan is..kerna is segala2nya bg saya..tpi sampai ke hari ni eis tak thu pekara sebenarnya ..dan saya takut nk beri thu is.nanti bila saya bagi thu lpas ye thu mesti is akan tinggalkan sya…apa harus saya buat…TOLONG BANTU SAYA….

  69. haii..juz nk mintk tips..
    mcmane yer nk ceriakn hati bf kte?…
    pastuu…mcmane yer nk ubah perngai kte yg die tk suke?..
    kdg2 bkn sengaje nk buat perngai..tp keadaan yg buat kte jd mcm tu..
    smpai teremo..terikut perasaan..tp pmpn kn mmg mcm tu..btol ker?
    huhu.sape2 ade tips/komen?

  70. kawal diri ….

  71. cantik luaran je tapi dalaman tak,tak di pakai juga kan?setiap manusia mempunyai pandangan yang berbeza…sbb tu kita tgk yang berpacaran n yang dah berkahwin,ada sesetengah nya suami hensem,isteri tak seberapa,isteri cantik dan comel,suami tak seberapa…ini disebbkan dengan pandangan dalaman yang menarik..satu ayat yang sy terbaca iaitu,’wanita yang canti menjadi hodoh kerana mulut yang celupar’…renung2 kan….

  72. Leh x tlong Yaya??..Yaya x tau nk ckap camner..camni..aritu Yaya ngan kekawan yaya wat larr discuss 4 exam,kwan yaya bwak larr kwan dye..”R”
    Yaya pelik sbb dye cme lyan yaya sorang jew..kekawan kater mungkin dye ske kat Yaya..sbb tempat yg yaya ngan kekwan ddk 2 luas..tp tup-tup dye ddk sblah yaya..yaya berdebar2 pulak =>.tp dye mintak no kwan yaya..tu yg yaya sedih tu..tp sbelum 2 dye ckap la ngan kwan yaya,kwan yaya nk ckap something,lpas tu “R” tu blah..tetiba dye dtg blik lpas 2 ckap dh tny dh??..kwan yaya ckap x agi..ko nk kew aq ckap..lpas 2 dyeorang gado,then “R” 2 ckap something lagi..then kwan yaya ckap dye nk no kwan kow..sedih larr yaya..TT_TT ….yaya ckap la kat kwan yaya yg ”R” 2 nk no dye..kwan yaya ketawa,kow biar betul tp td aq nmpak dye asyik ngok kat kow je..lpas 2 klau kow ngok dye pandang kat tempat laen..yaya senyap la..skang ni..yaya x tau nk wat pew..!!! huhuhuhu Yaya sker kat dye..tp dye dh ader awek..camner ni..tlong Yaya :'(

  73. assalamualai
    kum semua.

  74. bnyk nye cmpi 50 tips…mmpu ke wt cmwe 2 smate2 nk mmikt aty llaki…

  75. Kadang si boy saya tu kuat marah, tapi kalau saya tenang dia, dia senyum… tdi, dia sound saya, sya dah lali kena marah dia, time boy saya marah tu saya senyap je…malas nak cari gaduh.. kalau kawan dia suruh dia pukul guna lppy aku, dia jeling kawan dia, orang macam tu macam mane nak pikat dan tenangkan dia…

  76. btul tu….tapi saya malu lah bila nak bercakap dengan lelak ………
    saya dah banyak kali couple
    tpi smuanya CURANG

  77. saye ade msalah dengn boyfrens sye lah..dah break tapi sye syng lagi..sya cuba nk dy kembali lagi kepda saya…memng slah sya tpi sya dah imsaf namun ia tetap berkeras xnk lagi kembali pada sya…kawan2 bley tolongkan…

  78. .hai..yAna dh bNyk kLy kpeL..dh Lbih 20 oRg..but 2 oRg jEw yg yAna btuL2 syg..staRt kpeL forM 1 p xpRnh syg dy..stahuN gk kpeL..LpAs ptus tRus xjPeL ng cPew2..but awL thuN foRm 4 kPeL ng budk ckuLz LaeN..2 Mggu jEw kPeL..dy gLer sEx teP..yAna xske..LpAz 2 kPeL ng Laky uMr 20..dy xNsEm..p yAna syg dy..p hbuNgn kte thn sMpai 6buLn jEw..dy koNgkoNg yAna teP..2buLn sbLum cLash pLak dy xEndhkn yAna..yAna mNx ptus sbb skit aty sgt2..dy nNgis p yAna wt xtw jEw..Naek foRm 5 yAna jd pLaygirL..yAna kPeL MaEn2 jEw c0z yAna p0m thu dyoRg just nk tbuh yAna..p yAna xpRnh bg..bLn 9 yAna kNaL soRg Laky mLaLui foN..NsEm..krje p0m da..thu sL2 AgaMa..29 aRy buLn dy ajk yAna kPeL..yAna tRima..Agp0m mMg tgh btuL siNgLe..yAna tRima..sbuLn LpAs kPeL dy nk jmPe..ktoRg jmPew at uMh yAna..pEstimE yAnA bwa bf dtg uMh..PaReNts p0m xMrh..ktoRg dh nk btuNg..wLau pM bRu kPeL p ktoRg nk wt pRiktn..fmiLy stuju..doa kn bhgiaAn kmi Eyk..

  79. bagus tu tipsnya, tar w coba ahh..

  80. hi sume .tlg bg pendapat ea ~ saya ade minat kat sorg laki nie .umo dye 24 .saya 18 .sya slalu beli brg kat kedai dye .ade 1 hari to dye ade mintak num phone saya kt kwn sya .dye pown msg saya .dye tanye nie mia ke ?? saya xjwb .sya ckp nie sape ? pas2 dye bg tau dye lelaki keje kt kedai to .lpas to saya excited gyle sampai xtau na msg ape ..kwn saya plk suh saya anta msg ‘kenape msg ea ?? saya xnak anta cam2 cuz nampak sgt sombong .last2 tersend jugak . . .pas2 dye xbls2 darh .ade jugak saya anta msg kt dye lg tp dye xbls langsung darh .saya pown buang num dye .tp bile sya lalu kt kedai dye .dye pandang jew saya [kwn saya ckp] . .saya xbrani na pdg dye .takot dye prasan .pas2 sejak case nie jgk saya xpnh beli kt kdai dye .maluuu sgt2!! .tlg laah saya .saya xfhm laa situasi camnie . .saya pown xfhm dgn prangai dye …saya minat sgt dye dari umur 16 cume xketara mane .skrg sya suka kan dye sgt2 !!

  81. salam..aq ila..aq dh ad sowg boy,dh lme gak kapel..hmpir 3thun,tp aq mudh boring kat dy coz dy tlalu ngongkong aq r..1hr 2 ad sowg mamat ngurat aq..n aq pn blh lyn plk,,dy pn slalu jgk msj n tpon aq..last2 upenye aq dh jtuh cntan kat dy plk..adoi..parah..aq mx pts ngn boy lme aq coz aq xsyg kat boy lme..tp syg kat bdk 2 plk..huhu..tp boy aq xnk lpskn aq plk..adoi..padahal aq cinta kat bdk len 2..cmne ek?aq xtau cmne cre bio boy aq lpskn aq..aq cbe lupekn bdk 2..tp xblh beb..mkin egt ad r..huhu..bg idea blh?

  82. Saya akan cuba tips2 di atas ^^

  83. [...] Sumber: Yakeshi Share this:CetakTwitterFacebookLike this:SukaBe the first to like this. [...]

  84. salam, just nk shre apa yg pt sya rasa.. hty dh mla skakn seorg lki nie, pngenalan yg sngt singkat,buat sya mla jth hty pda dia. buat msa ni sy sring kluar dgn dia… hty nie asa bbelah bhgi sngt.. untk pngthuan smua sya sdh ada tman llki yg sdh brusia dkt 6thn hbngn kmi. bkn sya nk mmilh yg lain @ brlku crang tp prassan cnta yg hdr pda tman llki sya mkin krang.. xpsti knpa.. mngkn kew sya sdh trpaut hty pda llki itu..sya tkt nk buat kptsan.. sya psti llki itu rmai knalan prmpuan.. enthla.. hrp ini cma 1 rsa yg akn hlng..org png ckp.. cnta xshrusnya mmiliki.. ptt kew sya cba jauhi dia lpas nie.. sya bntu sngt dgn kptsn sndri…=(..
    tlng sya..

  85. Hey there! I know this is kinda off topic however I’d figured I’d ask.
    Would you be interested in exchanging links or maybe guest authoring
    a blog post or vice-versa? My blog discusses a lot of the same topics as yours and
    I think we could greatly benefit from each other.

    If you happen to be interested feel free to shoot me
    an email. I look forward to hearing from you! Fantastic blog by the way!

  86. Kalau lelaki jenis yg xpernah serius dlm hubungan plak mcne..ble dtye tntg future pasti die mengelak…

  87. saya suka artis yang hurufnya z and than but bile saye tau yang dia dah suka kat ju saya benci dia

  88. Ai.sy mint sngt kt sorng laki ny . .dri thun 2011. .tpi bru skarng sy dpt dy(bru dkt n couple)sy rse happy sngt. .tpi dlm mse yg sma sy tkot khlangn dy.kmi bru 3minggu couple tpy syg sy dkt dy da lme n bsa sngt. .tiap ary sy pk mcm new nk wt dy xtnggal kn sy.sy xsnggp khlng dy. .kpda kwn2 tlng la sy. .sli bg tips tok sy.spya pkwe sy xtnggal kn sy. .bg thu di fb sy. .ny eml Nugget_enak@yahoo.com . .name fb Cekelet Cinta. .tlng ye kwn2:'(:'(

  89. mungkin dia lihat ku byk berbelanja tapi sebenarnya ku biasa-biasa saja

  90. kalau nak pikat hati wanita?? mcm mna?? emm

  91. Knpelah dia syp jer……aq dah surh kol dia buat xtht jer.aq rndu kat dia….mcm ni dia wat kat aq.tpe lah dah xde jdh nak wat cm ne?

  92. em tpi kdang2 pnat la asyk kta je nk ambk thu psal lelaki tpi lelaki wt bodo je kt kta..kta je nk kna jga hti dia abis hti kta ni mcm mna plk em..

  93. Hm lw ses0rng pdai jge sidia ykin dy xkn cri yg laen.

  94. heiio,

    i pn nk shre smething kat korang semua!!! sy sbbnrnya nk kat seorang laki name nyer ZAIDI x tahulah mcm mna blh JATUH CINTA kat die first time ketemu die kat pantai masa 2 sy & kwn-kwn prgi brcuti…AL-KISAH nyer sy terseliuh memang sakit sangatlah kaki sy tike 2 nsib baik die ada die lah yng tlng sy… sy x tahu die ada girlfreind dah ker hari ke 2 jumpe die sy snyum jelah nk buat cam mna kan lepas 2 kmi x jumpa selama 3 tahun kut x psti yng pling giler nyer sy temu die kat halaman rumah sy dah lah dngan keadaan sy yng baru bangun tidur turun dari tangga sy terus menjerit dan memanggil mommy sy maklumlah ank tunggal kan lepas 2 mommy sy pun ckp yng kwn mommy sy dtng rumah bersama anak nyer baru lah sy tahu citer sbenar yng ZAIDI 2 sbenarnyer ank kapada kwn mommy sy skrng ny sy masih agy menyimpan rahsia sy dengan dier tentang kejadian d pantai dan tentang perasaan sy kat die sy harap die ada perasaan kat sy….SY tidak pernah mencintai sesiapa selain dier….ZAIDI hanya kau d hatiku.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: